Microscopy workshop-Meals of animal origin
Tickets
Microscopy workshop-Meals of animal origin
Wednesday, December 6, 2023 - 09:00-17:00 hrs. Venue: Centro Universitario de Ciencias Biológicas y Agropecuarias (CUCBA).
Microscopy workshop-Meals of animal origin
We invite you to participate in this theoretical and practical workshop for the evaluation of the quality of animal meal by the Optical Microscopy method, to be held at the Universidad Autónoma de Guadalajara (UDG).
Date: Wednesday, December 6, 2023.
Duration: 09:00-17:00 hrs, with one hour for lunch.
Location: Centro Universitario de Ciencias Biológicas y Agropecuarias. Calle Ramón Padilla Sánchez No. 2100, Col. las Agujas. Zapopan, Jalisco.
Indicaciones para llegar al CUCBA:Da clic aquí
Croquis del lugar: Da clic aquí
Maximum Capacity: 40 people.
Target:
- Quality Assurance and Quality Control Analysts in the pet food and livestock industry, and the poultry, beef and pork meal yield industry.
- Process supervisors in food production.
- Purchasing and sales personnel involved in the marketing of ingredients.
Topics:
- Microscopic characterization of typical flours of animal origin (chicken, beef and pork).
- Characterization of main adulterants.
- Preparation of samples to be evaluated under the microscope.
- Microscopy and observation of samples of flour of animal origin and adulterants.
Costs:
- 1 a 3 persons (cost per person): Mx 6,700.00 + IVA
- 4 or more (cost per person): Mx 6,200.00 + IVA
Presentado por:
Maira de la Cruz Campos
Técnico Superior Universitario con especialidad en Procesos de Producción e Ingeniero Industrial en el Instituto Tecnológico de Toluca con Maestría en Administración de Negocios por la Universidad del Valle de México.
17 años de experiencia en la industria de alimentos balanceados para mascotas y acuacultura
Jefe de Control de Calidad, Laboratorio Interno, Almacenes de Materia Prima y Producto Terminado, y Gerente de Operaciones supervisando las áreas de Desarrollo de Nuevos Productos, Compras, Logística, Aseguramiento de la Calidad, Seguridad e Higiene y Producción en alimentos de calidad El Pedregal
Otras actividades realizadas
- Auditorías internas de proceso, evaluación a proveedores y plantas de rendimiento.
- Líder de auditorías externas de Buenas Prácticas de Manufactura y auditorias ISO.
- Implementación de Sistemas de Gestión de Calidad y Sistema HACCP (Análisis de Peligros y puntos Críticos de Control).